Movie/TV Show/Book

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου

Η καραντίνα ξεκίνησε και ήδη άρχισα να βαριέμαι, να αναπολώ τις στιγμές που μπορούσα να βγω από το σπίτι και να δω τους φίλους μου. Εκείνη την στιγμή κατάλαβα ότι πρέπει να “σκοτώσω” κάπως τον χρόνο μου, να βρω μια παραγωγική συνήθεια για να μην τρελαθώ. Τι καλύτερο μπορεί να κάνει κάποιος από το να διαβάσει ένα βιβλίο;

Τότε θυμήθηκα μια πρόταση για ένα βιβλίο που μου είχε κάνει ένας trainer από ένα event που πήγα λίγους μήνες πριν. Μου είχε προτείνει να ρίξω μια ματιά στο βιβλίο με τίτλο “ΤΟ ΔΩΡΟ” του Στέφανου Ξενάκη. Το έψαξα και βρήκα ότι μπορώ να το αγοράσω μέσω διαδικτύου, δεν δίστασα, το έκανα!

Το πρώτο βράδυ που πέρασε έχοντας το βιβλίο στα χέρια μου ήμουν πολύ κουρασμένος και ήθελα απλά να διαβάσω την εισαγωγή του. Όμως ήταν δύσκολο να σταματήσω έτσι συνέχισα να διαβάζω, διάβασα τις πρώτες 10 σελίδες δηλαδή τις πρώτες 3 Ιστορίες. Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε μικρές ιστορίες από βιώματα και σκέψεις του συγγραφέα. Ταυτίστηκα πολύ με τις αναφορές που έκανε και δεν θα κρύψω πως συγκινήθηκα λίγο. Είδα κάποια πράγματα και από άλλες πλευρές, με έκανε να σκεφτώ τι νιώθω, πως συμπεριφέρομαι σε καταστάσεις και πως ίσως θα έπρεπε να συμπεριφέρομαι. Είναι καταπληκτικό το πόση εντύπωση μπορεί να σου κάνει ένα βιβλίο σε 10 σελίδες. Από τις πρώτες 10 σελίδες κατάλαβα ότι θα γίνει ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία και ακόμα το διαβάζω με ζήλο και με όρεξη όπως εκείνο το πρώτο βράδυ.

Προτείνω ανεπιφύλακτα αυτό το βιβλίο σε οποιονδήποτε, πιστεύω ότι είναι ικανό να ελκύσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες, αλλά ακόμα και να διαβάζεις για πρώτη φορά είναι κατάλληλο για σένα, διότι είναι ανάλαφρο. Για αυτόν τον καιρό είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, σε κάνει να σκέφτεσαι θετικά, σου κρατάει συντροφιά αλλά ταυτόχρονα σου δίνει τροφή για σκέψη και σε αφήνει να τα βρεις με εσένα.

Από τον Ανδρέα Κεφαλά